CSGO Betting Odds

Om du vill bli framgångsrik med betting på Counterstrike: Global Offensive matcher, måste du ha en förståelse för hur CSGO betting odds fungerar. Betting odds kommer inte enbart att hjälpa dig att bestämma dig för vilket lag du ska satsa dina pengar på eller hur mycket du vinner om du väljer rätt.

CSGO betting odds

Esport betting odds representerar i sifferform bookmakerns bedömning på hur sannolikt en viss händelse är, exempelvis hur stor sannolikhet ett speciellt lag har att vinna över sin motståndare. De är uträknade baserat på ett lags tidigare vinster och förluster men även baserat på andra faktorer som kan påverka utkomsten.

Exempelvis låt oss säga att Space Soldiers och Rogue spelar en match. De har mött varandra tio gånger tidigare och den förra har vunnit sex matcher och den senare 4. Det betyder att om allt annat är lika har Space Soldiers en större sannolikhet att vinna matchen. Självklart finns det också andra faktorer som kan påverka utkomsten. Exempelvis om Rogue spelar på hemmaplan, ökar det sannolikheten för att de kommer att vinna.

Det finns ett antal sätt att uttrycka odds. Exempelvis kan ovanstående odds representeras med fraktion, 4/6 för Space Soldier och 6/4 för Rogue. Om den andra siffran är högre än den första är det sannolikt att de vinner, och det omvända om den första siffran är högre. Det här formaten kallas för fraktionsodds.

Du kan också använda odds för att räkna ut sannolikheten i procent för att en viss utkomst kommer att ske. Exempelvis är sannolikheten för att Space Soldiers vinner 6/(4+6 ) x 100. Vilket betyder att de ha en 60% chans att vinna matchen.

Amerikanska marknaden skriver odds som ett helt nummer med antigen ett plus eller minus framför beroende på oddsen är till ett lags fördel eller nackdel. Exempelvis är odds för Space Soldiers 10/6 x 100= +167 och de för Rogue är 4/6 x 100 = -150. Därför är de också kända som amerikanska odds.

I Europa och Storbritannien använder man decimalodds. De räknas ut på följande sätt, för Space Soldiers = 6/(4+6) +1 = 1.6 och Rogue = 4/(4+10) +1= 1.4.

Du kan också används odds för att räkna ut hur mycket du kommer vinna på ett visst bet.

Decimalodds är enklast att räkna ut. Allt du behöver göra är att multiplicera summan på ditt bet med oddsen. Exempelvis om du slår vad om 10 dollar på Space Soldiers, kommer du att få tillbaka 10 x 1.6 = 16 dollar. Dock är 10 dollar av detta din ursprungliga insats och dina egentliga vinster kommer då att vara 6 dollar.

Med amerikanskaodds är vinsterna baserat på ett bet på 100 dollar. De positiva numren indikerar hur mycket du skulle vinna för varje 100 dollar bet och negativa motsvarar hur mycket du måste slå vad om för att kunna vinna 100 dollar. Självklart kan du slå vad om vilken belopp du vill. Dina vinster räknas ut på följande sätt:

  • För positiva odds = odds x (bet/100)

Om du slog vad om 15 dollar på Space Soldiers, skulle du vinna = 167x (15/100) = 25.05

  • För negativa odds = (100/odds) x bet

Så om du slog vad om 15 dollar på Rogue skulle du vinna = (100/150) x 15= 10.

Med fraktionsodds är den första siffran hur mycket du skulle vinna med den summan och den andra hur mycket du måste satsa för att vinna den summan. Därför skulle du om du satsar på Space Soldiers vinna 4 dollar på varje 6 dollar du satsar. Om du istället satsar på Rogue skulle du vinna 6 dollar för varje 4 dollar du satsar.

Why Bet on CSGO_Esportsonly.com

Hur du kan satsa pengar på CSGO?

Nu när du förstår odds, hur kan du använda dem för att satsa pengar på CSGO? Odds låter dig se vilket lag eller spelare som har en högre sannolikhet att vinna och hur mycket du kommer att vinna om du satsar på dem. Du kan sedan välja om ditt bet är värt det baserat på hur mycket du måste satsa.

Du kan också försöka att göra andra typer av bets baserat på de CSGO betting odds som erbjuds. Det grundläggande CSGO bet du kan göra kallas för moneyline. Det betyder att du slår vad om vilket lag i en match som du tror kommer att vinna.

Men du kan också göra speciella bets baserade på en del omständigheter i CSGO. Exempelvis kan du satsa på vilken lag som kommer vinna en speciell karta. Det kan vara väldigt spännande då oddsen för ett visst lag är annorlunda när de spelar på en viss karta jämfört med hur deras odds ser ut för att de ska vinna hela matchen.

Utöver detta, om två lag verkar vara ojämlika då ett lag är mycket starkare än det andra kan en sportsbook erbjuda ett handikapp bet. I ett typiskt moneyline bet, är det väldigt små avkastningar på att satsa på det starkaste laget och det gör att många ser det som ett oattraktivt vad. Med handikapp bets ger spelbolaget det svagaste lagen en viss fördel, bland annat genom att ge det ett visst nummer av kartor. Det utjämnar oddsen mellan de två lagen och gör det svårare att vinna för det starkaste laget.

Varför slå vad på CSGO?

Partnersidor erbjuder de bästa CSGO betting oddsen

Om du är intresserad av esports betting, varför inte kolla in våra partnersidor. De här online spelbolagen erbjuder inte bara de bästa CSGO betting oddsen utan även odds på många andra populära esporter som League of Legends, Hearthstone och DOTA 2 men även på mindre sådana som World of Tanks.

Betway är ett av de ledande varumärkena inom online sportsbook och är flaggskeppet för internationella Betway Group som opererar på alla reglerade marknader över hela världen. Bortsett från CSGO, erbjuder de även odds för många av de mest populära esporterna som DOTA 2, Starcraft 2, Overwatch och LOL.

För att försäkra spelarna om att deras verksamhet är trovärdig har de själv-reglerat genom att begära ackreditering och certifiering av UK baserade eCOGRA, en global testnings organisation som sätter standarden för spelarskydd.

Betway erbjuder en stor varietet av odds och speltyper för olika esporter. Odds erbjuds i fraktionsformat och några fans har upptäckt att deras erbjudna odds är väldigt bra.

Sidan erbjuder en välkomstbonus på upp till 30 pund för nya spelare baserat på ens första insättning. Det finns också andra erbjudanden som du kan använda dig av efter att du blivit medlem på sidan.

Betway accepterar ett stort antal betalmetoder för både insättningar och uttag. Bortsett från Paypal, VISA och Mastercard accepterar de även andra möjliga betalningsmedel som Neteller, Skrill, EntroPay Card och Webmoney.

Kundtjänsten finns tillgänglig dygnet runt, 7 dagar i veckan genom live chatt, telefon eller email. Utöver det kan du även besöka deras olika sociala medier konton på Facebook och Twitter.

Mer om våra esports betting partners

Rivalry

Rivalry är ett relativt nytt spelbolag som grundades under februari 2018 och är helt dedikerad mot esport betting. Personerna bakom är också stora esport fans och det betyder att sidan vet hur man ger dem en bra upplevelse. Bortsett från CSGO, erbjuder de även odds för DOTA 2, LoL, Call of Duty och Starcraft 2.

Även om det inte finns någon välkomstbonus för nya spelare just nu, har Rivalry ett VIP program som ger dig belöningar om du slutför olika uppdrag, vilket låter dig vinna upp till 350 dollar. Dock är erbjudanden och belöningar något som kan ändras, så se till att du kollar sidan innan du blir medlem.

Rivalrys odds är ganska konkurrenskraftiga även om de inte är lika bra som de du kan få på andra sidor. De erbjuder även ett antal olika alternativ för insatser, inklusive speciella bets som vilket lag som vinner den första kartan eller andra inspelsalternativ.

Även om de inte accepterar Paypal, finns det många andra betalningsalternativ tillgängliga. Utöver VISA och Mastercard kan du också använda dig av Skrill, UnionPay, Neteller, Paysafecard och Maestro.

Kundtjänsten finns tillgänglig dygnet runt via live chatt och det finns även en ordentlig FAQ sida som tar upp de vanligaste frågorna och funderingarna som deras användare har. Det finns också en Rivalry Academy page som erbjuder resurser för att lära dig mer om odds och hur du gör insatser.

Arcanebet

Arcanebet är en annan dedikerad esportsida som har blivit en populär destination för CSGO betting odds då den erbjuder marknadens populäraste event som premiären av CSGO turneringar. Utöver CSGO erbjuder de även odds på en mängd andra esportsspel, även mindre sådana som Halo och Vainglory.

Arcanebet erbjuder en välkomstbonus till sina nya spelare som matchar din första insättning upp till 100 euro eller 100 dollar. Allt du behöver göra är att göra en första insättning på minst 10 euro/dollar och du får en 100% välkomstbonus direkt in på ditt spelkonto.

Du kan använda dig av en mängd olika odds på CSGO men även en mängd olika insatstyper. Bortsett från Moneyline bets, kan du också göra över/under bets och special bets. Deras odds är också bland de mest konkurrenskraftiga på marknaden.

Betalningsalternativen för insättningar och uttag inkluderar VISA och Mastercard, men även betalningsalternativ likt Neteller, Skrill och Paysafecard och även Bitcoun. Tråkigt nog är det för närvarande inte möjligt att använda Paypal.

Kundtjänsten går att nå genom livechatt, telefon eller email även om telefonnumret har ett holländskt riktnummer. Utöver det har Arcanebet konton på både Twitter och Facebook där du kan ta del av de allra senaste uppdateringarna.

CSGO Betting Odds Featured_Esportsonly.com
Kan du välja de bästa betting oddsen?

Med ett ord, nej. Det är väldigt svårt och kräver en massa hårt arbete. Men om du är villig att försöka, kommer du att finna att esport betting kan vara väldigt belönande. Det första steget är att titta på hur de uttrycker sina odds. Känner du dig bekväm med deras odds för att känna att du gör ett informerat beslut när du placerar ett bet? Om du inte gör det, går det att konvertera oddsen så att du förstår dem?

Du bör även kunna använda oddsen för att göra värdefulla bets, med det kunna tjäna pengar konsekvent över en längre tid. Det betyder att du enbart gör bets när oddsen ligger i din favör. Det betyder inte att enbart slå vad på vem som är favoriten just nu, då du troligtvis kommer att vinna men inte tjäna speciellt mycket pengar.

Därför ska du se till att du verkligen ordentligt första hur Counterstrike: Globala Offensive spelas innan du gör din första insats. Det kommer att hjälpa dig att bestämma vilka lag som har störst chans att vinna, genom att titta på alla faktorer och inte enbart på CSGO betting odds satta av en bookmaker.

Finding your ideal esports bets: 

The first step in betting on esports is realising what kind of game you’re betting on. League of Legends? Dota 2? Here are some of the most popular games that people bet on:

 

New to Esports Betting?

Here’s all you need to know about how to place your first bet on any esports live match or tournament: 

Decided to finally bet?

Esports betting is a complex market. There are many things you need to understand – from the video game itself to the players to the process of betting with a site, it is a busy and massive industry.

But at the end of the day, it’s just another market. It has its vulnerabilities and its shields. In a way though, it is far different than any other industry. Once upon a time, video games were just games. Who knew that games would give birth to a whole new sport, and a whole new form of gambling? Who knew that you could profit off magic spells and fictional characters?

But alas, the industry has shaped itself- and it continues to evolve.