Betta på FIFA

För att kunna spela på FIFA och vinna i den allt växande esportmarknaden är det viktigt för dig att först förstå vad odds är, hur man utläser dem och hur man använder dem för att bestämma sig för vilken marknad man ska satsa på. Betting odds representerar sannolikheten att en viss utkomst kommer att ske, och används för att bestämma hur mycket du kommer att vinna.

För att öka dina chanser att hitta en marknad med de bästa esports oddsen borde du ha konton hos minst tre esport spelbolag. Du behöver inte jämföra oddsen våra partners erbjuder, det har Esportsonly.com redan gjort.

Betta på FIFA

I en värld med esports betting ökar antalet spelare som är intresserade av att satsa pengar på FIFA då det är ett spel som ständigt ökar sitt antal spelare. Det är något som inte borde komma som en överraskning då spelare som tidigare spelat på andra sporter enklare förstår ett sportspel som FIFA än de mer fantasifyllda spelen som blivit populära inom esport som League of Legends och Dota.

Vad är esports?

Bet on FIFA_esportsonly.com

Termen är en förkortning av elektronisk sport och avser onlinespel som spelas på internet. Matcherna är inte inofficiella spel utan har en formell organisationsstruktur för sina tävlingar. De visas även av ESPN och andra dedikerade sportkanaler men även av streamingtjänster som Twitch.tv.

Faktumet är att storleken på den globala dataspelstävlingsindustrin beräknas ligga på omkring 700 miljoner dollar och man tror att det kommer nå 1,49 miljarder dollar under 2020. Utöver detta har den globala publiken av esport blivit beräknad till 385 miljoner, enligt marknadsundersökningsföretaget Newzoo, av dessa är omkring 191 miljoner riktiga fans. Därför borde det inte komma som en överraskning att esport turneringar kan bli slutsålda även på riktigt stora arenor som LA Stapes Center.

Som följd av den växande storleken på prispottarna som erbjuds, ökar antalet spelare som blir professionella och som tjänar stora summor pengar. Kuro Takhasomi som spelar DotA 2 under namnet ”KuroKy” har tjänat totalt 3,4 miljoner dollar från sina 75 spelade turneringar mellan 2008 och 2017, under 2017 tjänade han 2,3 miljoner i prispengar.

Sportens växande popularitet bland de mellan 21 och 35 har också attraherat stora varumärken som Coca-Cola, Arby´s, PepsiCo och Gilette. Enligt Newzoo förväntas inkomsterna från sponsorer att nå 266 miljoner under 2017 och annonsintäkterna kommer nå 155 miljoner dollar. Till 2020 tror man att annonseringsintäkterna kommer att nå 224 miljoner och sponsorerna förväntas spendera hela 655 miljoner.

Den mest populära esporten just nu inkluderar Defenders of the Ancients 2 (DotA 2) som har attraherat toppspelarna inom industrin och där första platsen under 2016 års internationella turnering nådde 21 miljoner dollar, och League of Legends där prispotten för sitt World Championship hade en prispott på 5 miljoner dollar men attraherade hela 60 miljoner tittare. FIFA från Electronic Arts Sports börjar dock skapa sig ett eget namn.

Vad är FIFA från EASports?

FIFA Esports Betting_esportsonly.com

FIFA är en fotbollssimulator som är officiellt licenserad av Federation Internationale de Football Association (International Federation of Association Football), som är en styrande grupp för sporten och som organiserar och främjar större turneringar som World Cup. Franchisen startade 1993 och är nu på sin 18:de utgåva (mer känd som FIFA 18). Det är ett av de mest populära videospelsfranchise i världen, där FIFA 12 håller rekordet för det snabbaste säljande sportspelet där 3,2 miljoner spel såldes under dess första vecka av försäljning.

FIFA spelen har också licensierat lag och ligor från hela världen, likt premier league, US Major League Soccer och Australiens A-League. Det gör att spelet kan använda riktiga klubbar och ligor, men också utseendet på riktiga spelare. Den senaste versionen av spelet visar Real Madrids spelare Christiano Ronaldo på omslaget men också på annonseringen för spelet.

För att främja spelet har EA hållit en interaktiv Worl cup i partnerskap med FIFA. Tredagars eventet låter 32 spelare tävla mot varandra och där en slutligen efter resten förlorat utses till vinnaren. För att visa hur populärt det här eventet har blivit visade under 2015 Fox på deras digitala plattform som FoxSoccer2Go och FoxSportsGo medan slutfinalen visades på Fox Sports 1.

För att kvalificera in till turneringen hålls matcher över Xbox och Playstation nätverken och är tillgängliga för de med den senaste versionen av spelet. Kvalificeringsrundorna använder FIFA Ultimate Team spelet och håller på under tre säsonger där de bästa spelarna från varje region (Amerika, Europa och resten av världen) sedan går vidare till de regionala omgångarna. Kvalificeringen pågår under sju månader med flera miljoner deltagare.

Den interaktiva world cup erkänns av Guinessboken som den största online-spelturneringen i världen med över 5 miljoner spelare som deltagit sedan 2009. Under 2017 års version försökte över 7 miljoner spelare kvalificera sig under säsongen med enbart 32 som nådde slutspelen.

Under den stora finalen delas de 32 spelarna upp i åtta grupper, där de bästa 16 går vidare. Under den sista matchen delas spelet upp i två delar, där ett spel spelas på Xbox och det andra på PlayStation. Vinnaren vinner 200 000 dollar och en resa till Best FIFA Award, där de har en chans att möta toppspelarna inom sporten.

Typer av esports betting

Betting på esports blir en alltmer populär del av online spelmarknaden och uppskattas att under 2020 nå ett värde på 30 miljarder dollar. Och det är ingen olaglig marknad utan helt reglerad och utspelar sig över hela världen. Därför är det inte så konstigt att flera spelbolag nu accepterar spel på esports, inklusive Mr Green, Tipbet och Betfair. Dessa spel behandlas på samma sätt som om de gällde traditionell sport, med samma oddssystem och utbetalningar baserat på olika utgångar. Det finns även spelbolag som främst fokuserar på de som spelar på esports.

Men spelare kan även göra insatser med andra medel än riktiga pengar. Till exempel kan man satsa virtuella saker och använde dem som en valuta för att spela på esport bettingsidor. De här föremålen kan inkludera virtuell valuta och föremål som kan användas under spelets gång. Samtidigt som de inte har något värde i den riktiga världen, har det ett högt värde för spelare och inte enbart för hur de kan användas i spelet men också för att de representerar en högre status i spelets värld.

Självklart kan spelare också själva organisera olika vadslagningar, med skins som insatser. De här vadslagningarna kallas för ”challenge” vad då det är spelare som tävlar mot varandra där vinnaren får ett skin som sin pris. Det finns också sidor som organiserar sådana spel, med formella regler och inträdesavgifter där prispotten kommer ifrån.

FIFA betting

Om du skulle vilja vinna på betting på FIFA esports, är det viktigt att du förstår vad odds är, hur man läser dem och hur man kan använda dem för att förutspå en matchs utkomst. Betting odds representerar sannolikheten av att en viss utkomst händer och bestämmer även hur mycket du kommer att vinna. Insatser kan delas upp i två kategorier beroende på sannolikheten att en viss utkomst händer, odds-för och odds-emot. När du spelar ett odds-för bet är det en stor sannolikhet att du vinner. Spelar du på ett odds-against spel är det en hög sannolikhet att du förlorar. Därmed är också dina vinster lägre när du spelar på ett odds-för spel och det motsatta för ett odds-against spel.

För att illustrera hur det fungerar, låt oss säga att du spelar på en match där Reynaldo möter Calderon. Reynaldo ses som vinnaren och oddsen på honom är 2/3. Det betyder att för att du ska vinna 3 dollar måste du satsa 2. Å andra sidan, om du satsar på Calderon är oddsen 8/1, vilket innebär att för varje dollar du satsar vinner du 8 om du vinner spelet.

För att räkna ut din potentiella vinst, multiplicerar du din insats, exempelvis om du satsar 5 dollar på Calderon kan du räkna ut hur mycket du vinner genom att multiplicera 5x(8/1) = 40. Om du istället spelar på Reynaldo och satsar 5 dollar kommer din eventuella vinst att vara 5x(2/3) = 3.33.

Ovanstående är enbart ett exempel på odds och hur man räknar ut det. Du kan använda detta för att räkna ut sannolikheten att en viss utgång händer. För att göra det multiplicerar du de två numren och delar sedan med numret till höger. Så i matchen ovanför Reynaldo har en 60% chans att vinna (3/ (2+3) x 100).

Det är dock viktigt att tänka på att sannolikheten enbart är utifrån en viss bookmakers synvinkel på en viss match. En annan kan ge övertaget till Calderon eller ge Reynaldo andra odds för att vinna. På det sättet kan du använda ovanstående formel för att räkna ut vilka odds som är mer fördelaktiga för dig att spela på.

Det finns två sätt att skriva odds

FIFA Esports betting Odds_esportsonly.com

Med hjälp av decimaler, vilket är det vanligaste för odds, då det gör det enkelt att räkna ut vinsterna. Desto högre odds, desto lägre chans har spelaren eller laget att vinna.

Exempelvis har Reynaldo ett odds på 1.7 och Calderon på 2.4. Om du spelar på Reynaldo kommer du att vinna 0.70 dollar för varje dollar du satsar men om du spelar på Calderon kommer du att vinna 1.40 på varje dollar du satser. För att räkna ut den eventuella vinsten multiplicerar du enkelt din insats mot oddsen. Om du satsar 5 dollar på Calderon kommer din potentiella vinst att vara 7 dollar plus din ursprungliga insats. För att bestämma sannolikheten på en utgång, dela 1 med oddsen. Då är sannolikheten att Calderon vinner 1/2 .4 x 100 =41.7 procent.

Moneyline används främst i USA och utrycker oddsen med ett helt nummer med ett + eller – framför sig. Exempelvis är oddsen för att Calderon vinner +150 vilket betyder att du kommer vinna 150 dollar på varje 100 dollar du satsar. Om numret istället har ett minus framför sig betyder det att du kommer vinna 100 för varje 150 dollar du satsar. Notera att huvudlinjen på oddsen är 100, vilket betyder att dina odds inte kan vara lägre än det.

För att bestämma sannolikheten, addera 100 till oddsen och dela 100 med det numret. 100/250 x100 = 40 procent exempelvis.

Det finns oddskalkylatorer tillgängliga på nätet för att göra de här beräkningarna åt dig, men om du är seriös och vill lära dig allt om esport betting, är det bättre om du vet hur du räknar ut det själv. Att veta hur man räknar ut odds ger dig möjligheten att snabbt och enkelt jämföra odds från olika marknader så att du kan välja de mest fördelaktiga.

Tänk på att det som verkar vara en liten skillnad i odds mellan två marknader kan i slutändan ge en ordentlig vinst om du gör den rätta insatsen. Och allt som ger det ett övertag och öka din vinstpotential är något du borde dra nytta av. För att kunna öka dina chanser att hitta en marknad med de bästa oddsen borde du ha konton hos minst tre spelbolag för att kunna jämföra odds mellan dessa. Bookmakers som erbjuder möjligheten att spela på FIFA inkluderar GG. Bet, Betway och Arcanebet.

De bästa FIFA spelarna

En sak som verkligen kan ge dig en fördel när du spelar på FIFA betting är att känna till vilka toppspelarna är. Du skulle nämligen inte överväga att spela på en sport utan att känna till vilka spelare som är i toppform och som kan leda laget till seger.

Den följande listan innehåller de 7 toppspelarna som rankas högst i spelet FIFA 17, baserat på deras inkomster.

Gorilla_esportsonly.com

Spencer Ealing ”Gorilla”

Spencer Ealing. Vinnaren av FIFA Interactive World Cup 2017, använder användarnamnet ”Gorilla”. Han har vunnit totalt 278,054 från tio turneringar under åren 2015–2017. Den engelska spelaren spelar för Unilad eSports och använder nu namnet ”Unilad Gorilla”.

Vitality Rock_esportsonly.com

Chevry Corentin "Vitality_RocKy"

Chevry Corentin. Den franska spelaren går under användarnamnet ”Vitality_RocKy och vann Ultimate Champions Tournament i Berlin 2017 och blev Ultimate Team Champion när han besegrade Shaun ”xShellzz” Springette. Hans totala vinster för åren 2015 – 2017 är 173, 000 för fyra turneringar och han spelar för Team Vitality.

xShellzz_esportsonly.com

Shaun Springette “xShellzz”

Shaun Springette. Känd som ”xShellzz” och är en nykomling från Storbritannien inom tävlandet men visade att han kan hantera pressen, då han kom tvåa under Ultimate Champions tournament 2017. Han har under 2017 vunnit med två turneringar 86 000 dollar.

Timox_esportsonly.com

Timo "Timox" Siep

Timo Siep. Den tyska spelaren med användarnamnet ”TimoX” har enbart varit en professionell spelare under två år men redan samlat på sig en massa framgångar. Han har vunnit två tyska titlar och gjorde väldigt bra ifrån sig på Playstation 4 finalen under 2017 på FIWC innan han erkända att xShellzz hade vunnit. Hans totala vinster för 35 turneringar under åren 2015 – 2017 är 89,928 dollar och han spelar för laget VfL Wolfsburg.

Yasarlar_esportsonly.com

Cihan Yasarlar

Cihan Yasarlar. En tysk spelare som två gånger varit tysk mästare under 2017 års FIWC säsong och gick nyligen med i Red Bull Leipzig för FIFA 18 säsongen. Hans totala vinster under 2017 för fem turneringar är 44,277 dollar. Han spelar nu för laget Schalke04 esports.

Rafifa13_esportsonly.com

Rafael Salles Leite Fortes “Rafifa 13”

Rafael Salles Leite Fortes. Känd som ”Rafifa 13”, en brasiliansk spelare som var en av de 8 under slutspelen under 2017 års FIWC. Han spelar nu för PSG eSport. Hans totala vinster för 3 turneringar är 38,000 dollar.

FIFA Esports_esportsonly.com

Tips för betting på FIFA

Som med vilken som helst typ av sport betting, är dina chanser att vinna på FIFA eSports helt beroende på hur väl du känner till spelet. Om du faktiskt har spelat FIFA spelet, har du ett stort övertag då du vet hur det fungerar och vad som krävs för att vinna.

Bortsett från det, måste du göra din hemläxa och studera spelarnas historik. Det kan vara påfrestande då du inte bara tittar på en spelare utan också på motståndaren och hur matchen kommer att sluta om de möter varandra.

Här är några frågor att tänka på:

  • Hur spelade spelaren/spelarna under de senaste fem matcherna?
  • Har de här två spelarna mött varandra tidigare, och i så fall hur gick det?
  • Hur är spelarens nuvarande form i turneringen?
  • Vad är det deras spelstilar och vad är deras starka och svaga punkter?

Det kanske låter som en massa hemläxa men om du genuint älskar spelet och följer det, är det mycket lättare.

Finding your ideal esports bets: 

The first step in betting on esports is realising what kind of game you’re betting on. League of Legends? Dota 2? Here are some of the most popular games that people bet on:

 

New to Esports Betting?

Here’s all you need to know about how to place your first bet on any esports live match or tournament: 

Decided to finally bet?

Esports betting is a complex market. There are many things you need to understand – from the video game itself to the players to the process of betting with a site, it is a busy and massive industry.

But at the end of the day, it’s just another market. It has its vulnerabilities and its shields. In a way though, it is far different than any other industry. Once upon a time, video games were just games. Who knew that games would give birth to a whole new sport, and a whole new form of gambling? Who knew that you could profit off magic spells and fictional characters?

But alas, the industry has shaped itself- and it continues to evolve.