Ansvarsfullt Spelande

Responsible Gaming_Esportsonly.com

Att spela på nätet kan vara en spännande spelupplevelse. Spänningen byggs upp under spelets gång och oddsen förändras konstant. En sak att tänka på är att hålla ditt spelande inom den budgeten du satt upp då konstant spelande kan innebära att du spelar för mer pengar. Medan spelande är en fritids- och avkopplande aktivitet kan en del människor gå till det extrema, omedvetna om att deras vanor kan leda till spelmissbruk. Därför förespråkar vi och uppmuntrar vi ansvarsfullt spelande vid alla tider och tillfällen.

Hur du kan kontrollera dina spelvanor?

Betting på nätet är avsett att vara roligt och aldrig avsett att vara en inkomst, du kan aldrig förlita dig på att tjäna pengar på ditt spelande då resultatet alltid är oförutsägbart.

Om du spelar md målet att vinna det du förlorat, är det troligt att du kommer förlora allt.

Spela med en summa pengar du faktiskt har råd att förlora.

Sätt en tidsgräns, se till att du inte spenderar för mycket tid på att spela så att du kan njuta av resten av dagen med att göra något annat.

Håll koll på hur mycket pengar du spenderar.

Om du känner dig nere, kan det vara en bra idé att inte spela, då vi alla kan fatta dåliga beslut när vi inte är på topp.

Hyperion Fury Ultra Fast FPS Gaming Mouse

Våra partners har kommit på en mängd olika webbaserade lösningar som kan hjälpa dig att vara i kontroll och att spela ansvarsfullt så att du ska satsa på ett säkert sätt.

Om du tror att du har en riskvana, gör ett test som erbjuds på våra partnerssidor. Resultatet kan ge dig en bra idé om hur du ligger till och om behovet uppstår, hjälpa dig hantera dina problem korrekt och ge dig hjälp. Testen är helt anonyma och inget sparas av det du anger.

Våra partnerssidor har även möjligheten för dig att sätta upp begränsningar i hur mycket du kan sätta in. När du väl har skapat ett spelkonto på en av våra partnerssidor, kan den här funktionen hjälpa dig att begränsa hur mycket pengar som kan sättas in på ditt konto redan innan du börjar spela. Tidsintervallet kan variera från allt mellan en dag till en månad.

När vi ändå är inne på ämnet begränsningar, kan du också specificera hur mycket du kan förlora under en viss given tid, vecko-, månads- eller årsbasis. En global gräns kan också göra det möjligt för dig att föra över ett visst belopp för att spela på dina favoritesportsspel.

När du känner att du behöver sluta med spel under en tid, finns det en funktion för att stänga av dig från spelandet. Du kan själv sätta en tidsgräns som kan variera från mellan en dag till sex månader då systemet hindrar dig från att logga in på ditt konto.

Ansvarsfull Spelande

Den lagliga gränsen som accepteras på de flesta bettingsidorna är 18 år. För att förhindra att minderåriga spelar på nätet, har våra partners rätten att verifiera din identitet och begränsa dig från ditt konto tills dess att allt är klart. Om du delar en dator med dina barn, var varsam och använd ett internet filter för att begränsa internet. En annan viktig punkt som kan vara värd att fundera över är andra försiktighetsåtgärder som att skydda användarnamn och lösenord för att hindra andra att komma över din information.

Utöver att erbjuda online hjälp i att upptäcka potentiella spelvanor, finns det många organisationer som hanterar spelande i en anonym och stödjande miljö, Gamblers Anonymous eller National Council of Problem Gambling exempelvis.

Medan det kan vara väldigt givande att placera bets på nätet kan för mycket spelande påverka inte bara dig utan andra i din omgivning negativt. Om du känner att du kanske har ett spelmissbruk, erkänn problemet och ta kontrollen över det innan det blir värre.

Läs mer om ansvarsfullt spelande i Storbritannien på GambleAware

Begambleaware

Läs vår integritetspolicy